Steek alleen legaal vuurwerk af!

Naast het standaard illegaal vuurwerk (niet door Nederlandse autoriteiten goed gekeurd vuurwerk) mag je ook het volgende vuurwerk niet meer bij je hebben of afsteken:

 

  • Rotjes
  • Baby pijltjes
  • Vuurwerk uit categorie F3 (dit staat op de verpakking)
  • Knalstrengen (zoals Chinese matten)
  • Losse enkelschotsbuizen (zoals single shots en mortieren of wel thunderkings)
  • Vuurpijlen

Het bij je hebben en of afsteken van bovengenoemd vuurwerk is nu bij wet strafbaar.

Meer info over illegaal vuurwerk kan je vinden op de website van de regering over vuurwerk:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/regels-vuurwerk

Rotjes verboden

Onder rotjes worden alle losse grond knallers verstaan in alle maten en soorten, dus ook de voorheen legale knallers met 100 in een doos (een slof rotjes). Enkele voorbeelden zijn astronauten, kanonslag, black cracker, x-mas cracker, nitro, shing shing cracker etc. Alle zijn nu bij wet verboden en het is strafbaar om deze bij je te hebben of af te steken. Als alternatief hebben wij ander klein vuurwerk dat o.a. knettert.

Vuurpijlen verboden

Alle vuurpijlen zijn nu ook verboden. Dit geld echt voor alle vuurpijlen van klein naar groot. Niet allen huilpijltjes of wel gillende keukenmeiden maar ook de grote chels mag je niet meer bij je hebben of afsteken. Eigenlijk alle vliegende vuurwerk met een stokje mag niet meer de lucht in. Zoek je vuurwerk dat hoog de lucht in gaat dan zijn onze cakes zeker een goed alternatief.

Chinese rollen niet meer toegestaan

Bij het verbod op knalvuurwerk horen ook de matten, zoals knettermatjes, maar ook de 100.000 klapper. Of het nu om een 60 knaller, een 120 klapper of een grote Chinese rol gaat ook deze mag je niet meer hebben of afsteken. Voor de Chinese rol hebben wij ook geen alternatief anders dan gewoon ander vuurwerk.

Thunderking is ook illegaal

Alle enkelshots buizen zoals thunderking, little genreals, Defenders etc. zijn verboden om bij je te hebben of af te steken. Alleen enkelshots buizen die een knetter effect hebben zoals de “Thunderking 3.0” of de “The Genreal“, of een fluit effect hebben zoals de “Crazy Whistler” zijn wel toegestaan!

Back to Top