Het kindervuurwerk kan bij ons niet online gekocht worden maar wij hebben een ruime collectie in onze winkel waar je het direct kan kopen! (Vanaf vrijdag 21 oktober)

Bij vuurwerkland Zaandam kan je niet alleen terecht voor (zwaar)siervuurwerk maar ook kindervuurwerk dat je al vanaf 12 jaar, het hele jaar mag kopen en afsteken.

Ik ben tussen de 12 en 16 jaar! Welk vuurwerk mag ik niet afsteken?

  • Al het vuurwerk met de categorie “F2” (Classe II en III) mag alleen worden afgestoken door personen van 16 jaar (Classe II) en 18 jaar (Classe III).
  • Ook mag je het categorie “F2” en “F3” ook niet kopen of bij je hebben.

Ik ben jonger dan 12 jaar! Welk vuurwerk mag ik afsteken?

Helaas mag jij nog geen vuurwerk kopen, bij je hebben of afsteken. Maar van een veilige afstand kijken naar vuurwerk mag natuurlijk wel.

Ik ben (ouder dan) 12 jaar! Welk vuurwerk mag ik wel afsteken?

  • Als je tussen de 12 jaar en 16 jaar bent mag alleen het categorie 1 vuurwerk wat te herkennen is aan de “F1” (Classe I) code op de verpakking afsteken. Dit “F1” kindervuurwerk mag je het hele jaar door kopen, bij je hebben en afsteken. Let wel op! Je dient minimaal 12 jaar oud te zijn om dit vuurwerk te kopen, bij je te hebben en af te steken.
  • Iedereen die 12 jaar of ouder is kan/mag dit “F1” (Classe I) kopen, bij zich hebben en afsteken.
Kindervuurwerk stelling

Ook kindervuurwerk “F1” is vuurwerk!

Ga ook met cat. “F1” veilig om, draag een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en gooi het kindervuurwerk niet naar mensen of dieren.

Meer veiligheidsinstructies kan je hier vinden…

bril en aansteeklont
Kindervuurwerk 2022

Kindervuurwerk is vuurwerk wat het gehele jaar verkocht en afgestoken mag worden door kinderen en jeugd vanaf 12 jaar, dus niet alleen op oudejaarsavond. Dit kleine Kindervuurwerk is ook bekend als als Fop- en Schertsvuurwerk of wel jeugdvuurwerk.

Voor Cat 1 / Kindervuurwerk geld er een minimale leeftijd van 12 jaar voor het kopen en afsteken. Onder deze categorie vallen kleine vuurwerk artikelen zoals grondbloemen, kleine sierfonteintjes, sterretjes en knetterlinten, knalerwten en bengaalse fakkels. Weet u niet zeker of het categorie 1 vuurwerk is? Dit kunt u terug vinden op het doosje van het vuurwerk, hier staat op vermeld om welke categorie vuurwerk het gaat.

Veilig afsteken Cat 1 / Kindervuurwerk​

Lees de gebruiksaanwijzing van het vuurwerk, verwijder de eventuele verpakking van het Cat 1 / Kindervuurwerk en steek het aan met een bijvoorbeeld een aansteeklont of aansteekstokje, zorg ervoor dat tijdens het aansteken je lichaam zich naast het vuurwerk bevindt en nooit je hoofd boven het vuurwerk houden tijdens het aansteken. Neem na het aansteken van het jeugdvuurwerk samen met eventuele omstanders altijd afstand.

​Als vuurwerk niet afgaat probeer deze dan niet opnieuw aan te steken, en wacht een poosje om vervolgens het vuurwerk nat te maken zodat er geen kans is dat het vuurwerk onverwachts af gaat.

Ruim na afloop het vuurwerk op zodat kinderen en dieren zich niet kunnen verwonden aan vuurwerk wat niet af is gegaan en de omgeving netjes achter blijft.​

Meer informatie over het veilig afsteken kan je hier vinden.

Back to Top